Neem een lekker kopje koffie of thee en ga er even lekker bij zitten.
We gaan even samen nadenken over hoe je uitvaart er eventueel er uitkomt te zien. Wil je jezelf de vraag stellen of je er na over durft te denken?

Het is best confronterend wat ik aan je vraag. Maar mocht er een twijfel bij je opkomen durf dan te denken dat je het wel voor je naasten doet. Wil je je naasten, die zwaar in verdriet zitten, met deze moeilijke dilemma’s opschepen? Ik hoor je bijna denken: “Nee dat wil ik niet.” Laat je naasten op zo’n moment niet vallen. Juist jij kan het verschil maken. Het verschil in alle ruimte voor verdriet.

Wat zijn jouw ideeën over je uitvaart?

Durf je verder? Wat spreekt je het meeste aan; cremeren of begraven? Ongetwijfeld ben je ooit bij beide aanwezig geweest en zal je gedacht hebben: “Oh, dat wil ik ook wel of nou dat liever niet!”. Of heb je een liedje gehoord dat je zo mooi vond of zo’n pakkende tekst had dat je dacht: “Voor als ik overleden ben.”. Misschien die mooie rode jurk, die zwarte spijkerbroek of je carnaval outfit. Die oude maar gave Cadillac of juist die witte koets. Koffie of toch die borrel. Wel of geen bezoek. Advertentie in de krant, op Insta of Facebook. Ik durf bijna de weddenschap met je aan dat meerdere keren hebt gedacht: “Nee joh, of oh ja.”
Zullen we een keertje je ideeën opschrijven en het voor jouw naasten makkelijker maken?

Kosteloos en vrijblijvend

Uiteraard kan je het aanpassen wanneer jij maar wilt. En wat voor mij belangrijk is dat je goed begrijpt dat het echt kosteloos en vrijblijvend is.
Dank je wel voor je tijd en ik hoop dat je koffie of thee lekker was. Mijn koffie was goed.
Oh, misschien durf je het er eens in je omgeving over te hebben. Wil jij het bespreken of degenen in je omgeving, dan weet je mij te vinden.

Geef een reactie